Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI

Zapisnik 6. seje IO JK Odisej

Seja je bila v ponedeljek, 04.08.2003, od 19:00 - 22:20 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni: Boris Smirnov, Marcel Švab, Bojan Učakar, Darja Virant, Matjaž Zaletel.

Opravičila: Andrej Planinc.

Dnevni red:

  1. Jesenska regata
  2. Tekoče zadeve
  3. Razno

Ad 1 Jesenska regata

Sekretar je poročal, da je več kot 20 jadrnic najetih za jesensko regato. Obvestil, da več skipperjev čaka na najem last-minute, kar pa je nezdružljivo s tem, da se barke izžrebajo. Ker bodo končne prijave že pred tem zaključene in barke izžrebane na skipperskem sestanku, se najemniki last-minute ne bodo mogli udeležiti regate. Obvestil o tem, da nekateri boljši skipperji, ki so že predhodno rezervirali in / ali plačali nove E31, niso presedlali na stare E31/E33. Smirnov opozoril na problem s plačevanjem najema, naj se to uredi čimprej.

SKLEP 06.01.: Vsi skipperji, ki so najeli jadrnico za jesensko regato, morajo do 25.08.2003 plačati 50% avansa in do vključno petka, 05.09.2003 preostali znesek do polne najemnine na račun kluba, oziroma poravnati preostali znesek v gotovini na skipperskem sestanku, ki bo v torek, 09.09.2003.

SKLEP 06.02.: Vsi skipperji morajo na skipperskem sestanku plačati prijavnino za svojo ekipo. Prijavnina znaša 6.000 SIT (glej sklep 05.05. prejšnje seje IO JKO). Klub prispeva vsakemu članu 4.000 SIT za večerjo.

SKLEP 06.03.: Sekretar obvesti prek interneta in po e-pošti najemnike jadrnic glede plačilnih rokov.

SKLEP 06.04.: Ker bodo jadrnice za regato izžrebane na skipperskem sestanku 09.09.2003, morajo do takrat vsi skipperji podati svojo dokončno prijavo. Last-minute čarterji ne bodo mogli tekmovati na jesenski regati. Člane obvesti sekretar preko interneta.

Ad 2 Tekoče zadeve

  1. Odpiranje naših regat za zunanje tekmovalce
    RO in IO JKO pripravita izhodišča za postopno odpiranje naših regat in za uvrstitev naših regat v tekmovalni koledar Hrvaške in Slovenske jadralne zveze. Pri tem bi poskusili pridobiti ponudbo za sodelovanje z vodjem baze E-Y v Zadru gospodom Penjalovim, znanim jadralnim sodnikom in funkcionarjem HJZ. Sekretar pripravi dopis in povpraševanje za ponudbo soorganizacije regate.
  2. Regata za vodstva klubov in JZS
    Z vodstvom E-Y je bila dogovorjena ideja, da JKO organizira 3 - 4 dnevno tovariško druženje in regato za vodstva slovenskih jadralnih klubov in JZS v drugem tednu v novembru 2003. E-Y bi sodeloval in v svojo promocijo vložil poseben popust na jesenske cene jadrnic. Sekretar pripravi dopis vodstvom slovenskih jadralnih klubov in JZS, da se ugotovi zanimanje za to tovariško druženje in regato. Predsednik odpošlje dopis vodstvom JZS in jadralnim klubom za preliminarne prijave (naslovi so na internetni strani JZS).
  3. Upravljanje s financami
    Pridobijo se strokovna mnenja glede limitov velikosti prometa ali dohodka na računu kluba. Glede na to, da se finančni promet našega članstva v Sloveniji in na Hrvaškem povečuje, ugotoviti najbolj racionalno rešitev za vodenje računovodstva kluba.

    Ad 2Razno

    SKLEP 06.05.: Učakar in Švab pregledata možnost nakupa klubski majic.

     

    Zapisal:Matjaž Zaletel, sekretar JKO

Zapisniki sej in sestankov