Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI

Zapisnik 5. razširjene seje Izvršnega in Regatnega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v ponedeljek, 02.06.2003, od 20:00 – 22:30 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni: Mitja Holynski, Andrej Planinc, Boris Smirnov, Marcel Švab, Iztok Toplišek, Bojan Učakar, Darja Virant, Bojan Vnuk, Matjaž Zaletel.

Opravičila: Srečko Škrlec, Zvone Trtnik.

Dnevni red:

  1. Poročilo za spomladansko regato Medana - Mikroing
  2. Izdelava razpisa za jesensko regato in objava na internetu
  3. Dogovor o razdelitvi nalog pri pripravi in organizaciji jesenske regate
  4. Klubski izlet na Slavnik v soboto 07.06.2003
  5. Sprejem novih članov

Ad 1 Poročilo za spomladansko regato Medana - Mikroing

Vnuk, Švab: Podala poročilo, ki sta ga objavila tudi na internetu. Regate se je udeležilo 166 prijavljenih (od tega 75 članov in 91 nečlanov), 31 jadrnic (24 najetih in 7 lastnih). Tako množična udeležba je predstavljala problem pri zagotavljanju prostora za večerje. Zaradi slabega vremena so odpadle športne igre, vendar je tudi brez tega bilo mnenje, da je regata zelo uspela. Jadranje je bilo na precej visokem nivoju, spoštovanje regatnih pravil tudi. Uradnih pritožb med regato ni bilo.

SKLEP 05.01.: IO sprejema poročilo in se sponzorjema Medani in Mikroingu ter njunima predstavnikoma, našima članoma Bojanu Vnuku in Marcelu Švabu, prisrčno zahvaljuje za sodelovanje ter izvrstno organizirano in izpeljano regato.

Ad 2 Izdelava razpisa za jesensko regato in objava na internetu

Holynski: Razpis bo izdelal do konca avgusta, med dopustom bo preeril rute plovov. V začetku septembra bo RO organiziral skipperski sestanek, na katerem bo izvedeno predavanje o regatnih pravilih ter žrebanje bark po skupinah (4-dnevni najemi med seboj po posameznem čarteristu, tedenski najem med seboj po posameznem čarteristu). Skipperji z lastnimi barkami lahko ponudijo odgovarjajočo svojo barko v žreb in brezplačno jadrajo na regati, s svojo barko ne smejo voziti v konkurenci. Predlaga tudi, da lahko nove Elan 31 jadrnice najamejo samo tisti slabši jadralci, ki so se lani uvrstili pod 20. mestom. Ugotovil je, da nova E31 le preveč odstopa od starih modelov in zato predlaga spremembo sklepa.

SKLEP 05.02.: IO sprejme sklep, da lahko z novimi E31 v konkurenci monotipov jadrajo le jadralci, ki so se na lanski regati uvrstili pod 20. mestom. Najemnike obvesti sekretar.

SKLEP 05.03.: RO oz. Holynski pripravi razpis do konca avgusta in ga posreduje sekretarju za pripravo objave na internetu.

SKLEP 05.04.: RO oz. Holynski pripravi vsebino za skipperski sestanek (seminar o regatnih pravilih, žrebanje bark),
ki bo v začetku septembra.

Ad 3 Dogovor o razdelitvi nalog pri pripravi in organizaciji jesenske regate

SKLEP 05.05.: IO sprejme sklep, da je višina prijavnine za jesensko regato 6.000 SIT. Klub prispeva svojim članom 4.000 SIT za stroške večerje.

SKLEP 05.06.: Regatni barki se povrnejo stroški večerje in njeni posadki ni potrebno plačati prijavnine.

SKLEP 05.07.: Najemniki bark plačajo 50% najemnine ob rezervaciji barke,
preostali znesek pa na skipperskem sestanku v začetku septembra.

Ad 4 Klubski izlet na Slavnik v soboto 07.06.2003

SKLEP 05.08.: Izlet vodi Marcel Švab. Odhod je ob 08:30 uri iz vasi Podgorje.

SKLEP 05.09.: Klub prispeva za skupno kosilo 2.000 SIT.

Ad 5 Sprejem novih članov in naročilo klubskih izkaznic

SKLEP 03.10.: IO JKO je sprejel nove člane.

 

Zapisal:Matjaž Zaletel, sekretar JKO

Zapisniki sej in sestankov