Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI

Zapisnik 1. seje Izvršnega odbora JK Odisej

Seja je bila v četrtek, 16.01.2003, od 19:00 - 22:30 ure, v prostorih gostišča Tavčarjev dvor, Ljubljana.

Prisotni: Andrej Planinc, Bojan Učakar, Darja Virant, Matjaž Zaletel.
Opravičil:
Boris Smirnov.
Odsotni:
-
Vabljeni: Iztok Toplišek (webmaster), Bojan Žvanut, Janez Jezeršek (oba Elan - Yachting), preds. Nadzornega odbora Marcel Švab, Danilo Novakovič.

Dnevni red:
1. konstituiranje IO JKO in dogovor o obliki in organizaciji dela IO
2. organizacija poštnega predala in klubskih objav na internetu
3. članarina za leto 2003
4. tekmovalne izkaznice JZS in verifikacijska taksa JZS za leto 2003
5. Predstavitev možnosti za dolgoročno sodelovanje z Elan - Yachting
6. Spomladanska in jesenska regata ter rezervacija jadrnic

Ad 5 Predstavitev možnosti za dolgoročno sodelovanje z Elan - Yachting

Zaradi vabljenih gostov smo prisotni najprej obravnavali točko 5.

Švab in Učakar sta predstavila sestavo in delovnaje JK Odisej. V klub je včlanjenih skoraj 200 članov, od tega jih ima 40 izpit za voditelja čolna, 10 za mornarja-motorista, 12 kandidatov pa se intenzivno pripravlja za polaganje izpita za mornarja-motorista v mesecu marcu, tako da smo precej dobro usposobljeni. Zanima nas sodelovanje z močnim čarteristom, ki bi nam lahko ponudil ustrezno število bark za spomladansko in jesensko (monotip) regato, za konkurenčno ceno.

Predstavnika podjetja Elan - Yachting, direktor Žvanut in vodja prodaje Jezeršek sta predstavila svoje podjetje, ki je v 100% lasti Elana. Podjetje ima trenutno na voljo floto jadrnic in motornih bark, skupaj preko 50 bark, od tega 4 x E31, 12 x E31 (nove, vse standardno opremljene), 10 x E33, 1 x E34, 6 x E36 (2 od teh s performance jadri), ostale so večje jadrnice. Jadrnice so dobro opremljene, vse imajo radio, GPS/plotter, avtopilot, najmanj 1 kopalnico, sončno tendo ali bimini top, pomožni čoln, Volvo motorje, skoraj vse el. sidrno vitlo, večina zun. zvočnike. Večje barke nad 36 imajo ogrevanje. Barke so locirane na Hrvaškem (marina Tankerkomerc Zadar in Marina Agana - blizu Splita), v Grčiji (marine Preveza - področje otoka Krfa, Lavrio - blizu Aten, otok Kos - blizu Rodosa) in v Turčiji (marina Gödžek). V naslednjem letu predvidevajo ponudbo kabotaže med Hrvaško in Grčijo (možnost, da čarterist najame barko samo v eno smer, npr. majame barko na Hrvaškem in jo odda v eni od marin Elan - Yachting v Grčiji). Do leta 2006 bodo imeli vsaj 120 jadrnic, razviti pa nameravajo tudi področje Mediterana in se širiti tudi na Karibske otoke, vse z Elanovimi barkami. Svoj razvoj vidijo v povezavi z domačimi slovenskimi klubi. JK Odisej bi lahko ponudili takšne konkurenčne pogoje, kot drugi ugodnejši čarteristi. Popusti bi veljali tudi za posameznike, ki bi najeli barke preko kluba, tako da bi jim klub omogočil 15% popust, v primeru »last minute reservation« pa bi bil takšen popust lahko še večji. Za regate lahko izvedejo koncentracijo bark, omogočijo poseben popust, ter jih v pred- in posezoni lahko izdajajo tudi na dneve (1 dan = tedenska najemnina / 7). Načelno velja samo tedenski najem v času od 21.06. - 30.09. Za regate velja običajna najemnina. Elan - Yachting je tudi zainteresiran ponuditi klubu, da za Elan - Yachting organizira s svojimi izkušenejšimi jadralci s kvalifikacijo transfer njihovih bark v Grčijo in Turčijo s plačano povratno vozovnico za skipperje in nadomestilom za prehrano. E-Y je tudi zaiteresiran članom JKO organizirati in ponuditi nakup bark skozi čarter »Yacht Profit Sharing Management Plan«, če bo za to zanimanje.

Novakovič je predstavil idejo, da bi JKO kot novo sprejeti član JZS organiziral regato za klubska vodstva vseh članov JZS (vsak klub - član JZS bi sestavil ekipo za eno barko), in sicer v mesecu novembru, kot zaključek jadralne sezone. JKO bi izvedel organizacijo regate in družabno srečanje vseh klubskih vodstev, E-Y pa bi po atraktivni ceni ponudil 40 - 41 barke za svojo promocijo.

SKLEP 01.01.: Sekretar dostavi direktorju E-Y gospodu Žvanutu po e-pošti zapis današnje predstavitve (izpisek iz zapisnika IO) v naslednjem tednu.

SKLEP 01.02.: Direktor Žvanut v tednu po navtičnem sejmu v Duesseldorfu pripravi pisno ponudbo E-Y glede pogojev najema bark njihove flote v organizaciji JKO, predlog pogodbe o dolgoročnem medsebojnem sodelovanju, ponudbo za transfer bark, ter jih dostavi sekretarju JKO.

SKLEP 01.03.: IO JKO bo v čimkrajšem možnem času preučil ponudbo E-Y in drugih ponudnikov in o izbiri ter pogojih sodelovanja obvestil E-Y še pred koncem januarja 2003.

Ad 1 Konstituiranje IO JKO in dogovor o obliki in organizaciji dela IO

Predsednik IO Bojan Učakar je ugotovil, da se je IO v sestavi preds. Učakar, sekretar Matjaž Zaletel, blagajničarka Darja Virant, člana Andrej Planinc in Boris Smirnov sestal na svoji prvi seji in da lahko veljavno dela. Zaletel je predal vsem članom IO kopijo zapisnika Občnega zbora. V času do seje je kontaktiral z JZS in sekretar JZS Bojan Gale želi na internetni strani JZS objaviti kontaktne podatke naše uprave. Učakar in Virant sta predstavila dosedanje poslovne navade IO.

SKLEP 01.04.: Arhiv originalnih računov hrani blagajničarka Virant, kopije računov in ostalo pošto pa sekretar Zaletel.

SKLEP 01.05.: JKO ima eno štampiljko, ki jo hrani Virant.

Ad 2 Organizacija poštnega predala in klubskih objav na internetu

Zaletel čimprej Toplišku dostavlja zapisnike IO in material, ki naj bi bil postavljen na domačo stran JKO na internetu. Toplišek uredi, da bodo člani IO dobili pošto, ki jo bodo člani naslavljali na poštni predal JKO: . Vse člane JKO vabimo, da nam sporočite svoje predloge. Predloge bo IO obravnaval in pobudnikom poslal odgovor. Elektronske novice JKO skušamo obdržati. Za vsebino sta bila doslej »zadolžena« Davor Viličič in Marcel Švab, Toplišek pa za postavitev na webu.

SKLEP 01.06.: Sekretar čimprej sporoča webmastru zapisnike in dokumentacijo za objavo na internetu, webmaster poskrbi za objavo.

SKLEP 01.07.: Naslov poštnega predala JKO: .

SKLEP 01.08.: Sekretar kontaktira Viličiča in Švaba, če sta še naprej pripravljena urejevati E-novice.

Ad 3 članarina JKO za leto 2003

Predsednik je obvestil IO, da so komodorji določili novo članarino za leto 2003, in sicer 15.000.-SIT za člane, do 28.02.2003 je članarina 12.000.-SIT, za mladino pa 2.000.-SIT. Do dviga članarine je prišlo zaradi inflacije in povečanih stroškov za poslovanje kluba.

SKLEP 01.09.: Sekretar pripravi dopis za plačilo članarine, da ga naslednji teden posredujemo članstvu. Glede na to, da veliko članov posluje preko Klika NLB in plačuje račune preko računalnika, in če ne dobimo programa za izpis novih formularjev, položnic ne bomo prilagali. članstvo sporoči, kdo nima izkaznice.

SKLEP 01.10.: Blagajničarka vpraša računovodkinjo za program za izpis položnic (novi formularji).

Ad 4 Tekmovalne izkaznice JZS in verifikacijska taksa JZS za leto 2003

Zaletel je že vzpostavil kontakt s sekretarjem JZS gospodom Bojanom Galetom. Tekmovalne izkaznice izdaja JZS proti plačilu verifikacijske takse v znesku 2.000.-SIT, ki jo nakaže klub tekmovalca, in dostavi podatkov tekmovalca. Gale tudi želi objaviti kontaktne podatke in logotip JKO na web strani JZS.

SKLEP 01.11.: Zahtevani podatki za izdajo tekmovalne izkaznice JZS: ime in priimek tekmovalca, datum rojstva, naslov stalnega bivališča, klub.

SKLEP 01.12.: Sekretar sporoči sekretarju JZS kontaktne podatke JKO, Toplišek pa logotip JKO na e-naslov: [email protected].

SKLEP 01.13.: Sekretar obvesti članstvo JKO, da je možno pridobiti tekmovalne izkaznice JZS proti plačilu verif. takse JZS 2.000.-.SIT skupaj s članarino kluba, ter predložitvi zahtevanih podatkov.

Ad 6 Spomladanska in jesenska regata ter rezervacija jadrnic

IO bo spoštoval termine, ki jih je preliminarno določil že prejšnji IO. Sekretar je pripravil dokumentacijo na osnovi ponudb za izbor najugodnejšega ponudnika, ki jih je zbral Grad, ki jo bomo evtl. kombinirali tudi z dokumentacijo E-Y. Zaenkrat je za regati možen le tedenski najem bark, če se ne bo IO uspel dogovoriti za boljše pogoje.

SKLEP 01.14.: Spomladanska regata bo organizirana v času od 17.05. - 21.05.2003, jesenska regata pa v času od 20.09. - 24.09.2003.

SKLEP 01.15.: Sekretar pripravi dopis članstvu za rezervacijo bark. Rezervacije naj bi bile načeloma pisne (e-mail).

SKLEP 01.16.: Sekretar obvesti ponudnike, da bodo prejeli odločitev JKO o izboru in rezervaciji do konca januarja.

 

Zapisal:
Matjaž Zaletel

Zapisniki sej in sestankov