Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI
Zapisnik XIV/04 seje uprave JK Odisej

Naš znak: DV/Vsi-1332/1

Datum: torek, 26. marec 2002

Zadeva: Zapisnik XIV/04. seje uprave JK Odisej z dne 26.03.2002 ob 19:00 uri

Seja upravea JK Odisej, ki je bila razpisana z elektronskim sporočilom "From: Davor VILICIC [[email protected]], Sent: 23. marec 2002 23:06, To: Bojan UCAKAR; Bojana HAJDINJAK; Andrej PLANINC; Darja VIRANT; Davor VILICIC; Milan GRAD; Mirko IVANCIC; Marcel SVAB; Mitja HOLYNSKI; Zvone TRTNIK, Subject: XIV/4 seja uprave JK Odisej" (glej prilogo) je potekala v prostorih gostiča "Tavčar" na Ježici v Ljubljani, s pričetkom v torek, 26 marca 2002, ob 19:00 uri zvečer.

K udeležbi na seji so bili vabljeni: člani uprave Davor VILIČIĆ, Milan GRAD, Darja VIRANT, Mirko IVANČIČ , Andrej PLANINC, računovodinja Bojana HAJDINJAK, člani regatnega odbora Mitja HOLYNSKI, Marcel ŠVAB, Zvone TRTNIK, član organizacijskega odbora plesa JK Odisej Bojan UČAKAR.

Seji so prisostvovali:
- Davor VILIČIĆ, predsednik JKO,
- Milan GRAD, tajnik JKO,
- Darja VIRANT, blagajnik JKO,
- Andrej PLANINC, član uprave JKO,
- Mitja HOLYNSKI, predsednik RO JKO,
- Zvone TRTNIK, član RO JKO,
- Bojan UČAKAR, predsednik OO Letnega plesa JKO in
- Bojana HAJDINJAK, računovodja.
Vnaprej sta se, zaradi zadržanosti od udeležbe opravičila Mirko IVANČIČ, član uprave JKO, in Marcel ŠVAB, član RO JKO.

Točke dnevnega reda XIV/04 seje uprave smo z navedenim razpisom predlagali, kot sledi:
1. Tekoča problematika,
2. Predstavitev dela knjigovodstva in odločitev o sprejetju vodenja knjigovodstva po novem (knjigovodja),
3. Način vodenja charterja bark in možnosti izstavitve računov koristnikom,
4. Strategija porabe 3% AC 2001,
5. Regatna pravila ODISEJ 2002, predstavitev in razprava (regatni odbor Odisej 2002),
6. Elitni ples ODISEJ 2002 (orgarnizator),
7. Pohod Zazid-Odisej 2002 (orgarnizator),
8. Rafting Krka-Odisej 2002,
9. Izdelava novih članskih izkaznic,
10. Anketa članstva za potrebe JZS in
11. Razno.

Predlagani dnevni red je bil sprejet brez pripomb.

Ad § 1
V točki "tekoča problematika" nismo obravnavali novih tem.

Ad § 2
V finančnem poslovanju JK Odisej je dopustno plačevanje najemov plovil v tujino, iz žiro računa kluba, ter izstavljanje računov najemojemalcem. Za eventuelno razliko v znesku plačila najema in izstavljenega računa, v korist JK Odisej, je klub zavezan plačilu DDV od zneska razlike.
Če skupni finančni promet na žiro računu kluba preseže =5.000.000,00 (petmilionov in 00/100) SIT letno, je klub zavezan voditi dvostavčno knjigovodstvo, ter plačevati DDV od celotnega prometa, kot vsi drugi zavezanci DDV.
Predsednik JK Odisej bo z najemodajalci dogovoril formalni postopek (sprejemljiv za njihova podjetja in za JK Odisej), s katerim bo legitmno urejena problematika plačil najemov plovil, brez preseganja letne kvote finančnega prometa kluba (znotraj meje, za poslovanje pravnih oseb, ki niso zavezanke DDV).

Ad § 3
Računi, ki so jih najemodajalci dosedaj že izstavili JK Odisej, se plačajo do konca tedna, kot bo dogovorjeno v sklopu točke Ad § 2.

Ad § 4
Z Adriatic charter (gospod Zlatko LAZARIN) smo dosegli dogovor o najemu plovil v letu 2002, pod enakimi pogoji, kot so veljali v letu 2001. Članski popust za najem plovil je 15% od veljavnega cenika AC, za najeme, ki so kraji od celega tedna tni, se cena računa po številu dni najema, kjer je cena dneva enaka ceni tedenskega najema, deljeno s šest.

Ad § 5
Predsednik regatnega odbora JK Odisej, Mitja HOLYNSKI, bo dostavil uredništvu spletnih strani kluba, pripravljeni izvleček regatnih pravil ISAF in naslove spletnih strani z ilustriranimi regatnimi pravili. Materiale bomo objavili na spletnih straneh JK Odisej in v drugih medijih, kjer objavljamo klubske novice (e-NOVICE, SMS, WAP).

Ad § 6
Za letni ples JK Odisej, ki bo v petek, 12.04.2002 zvečer v gostiču Pečaričv Ljubljani, velja prijavnina v znesku =1.000,00 (entisočin 00/100) SIT. Prijavnino (ki velja kot rezervacija in konzumacija v nomonalnem znesku), udeleženci plesa nakažejo na ŽR kluba, ali izročijo blagajniku. Nakazila veljajo le z sklicem, ki vsebuje tevilko članske izkaznice člana kluba. Prijavljeni udeleženci bodo prejeli imenski kupon, ki velja, kot vstopnica in konzumacija v nominalnem vplačanem znesku.

Ad § 7
Pomladanski klubski piknik bo v Zazidu pri Hrastovljah, v soboto, 27.04.2002 ob 10:00 uri dopoldne. Predsednik organizacijskega odbora (Marcel ŠVAB) bo dostavil program piknika z urnikom dejavnosti in zemljepisno karto okolice, ki bodo objavleni na spletnih straneh JK Odisej in v drugih medijih, kjer objavljamo klubske novice (e-NOVICE, SMS, WAP). Prijavnina za piknik se zbira v enakem znesku in na enak način, kot prijavnina za klubski ples (glej točko Ad § 6).

Ad § 8
Poletni klubski piknik bo na Kolpi, v nedeljo, 02.06.2002. Predsednik organizacijskega odbora (Marjan HUTAR) bo dostavil program piknika z urnikom dejavnosti, ceno in zemljepisno karto okolice, ki bodo objavleni na spletnih straneh JK Odisej in v drugih medijih, kjer objavljamo klubske novice (e-NOVICE, SMS, WAP).

Ad § 9
Projekt "nove članske izkaznice" bo izpeljan v sestavi Milan GRAD (tajnik), Marjan UČAKAR (organizator) in Rafael LINDIČ (tisk), v tem tednu.

Ad § 10
Anketa JZS je v teku (anketni obrazci so bili dostavljeni članom JK Odisej). Prva seja JZS, ki ji bodo prisostvovali novo sprejeti člani (JK Odisej je vključen), je bila prestavljena na termin v petek, 17.05.2002. JK Odisej bosta na seji zastopala predsednik Davor VILIČIĆ in admiral Marcel ŠVAB.

Ad § 11
V točki "razno" nismo obravnavali novih tem.

Sejo smo končali ob 21:00 uri.

Zapisal Davor VILIČIĆ, l.r.
Overil Milan GRAD, l.r.
Overila Darja VIRANT, l.r.

Zapisniki sej in sestankov