Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI

Zapisnik XIV/01 seje uprave JK Odisej

Naš znak: DV/Vsi-0122/1
Datum: petek, 1. februar 2002

Zadeva: Zapisnik seje uprave JK Odisej z dne 31.01.2002 ob 19:00 uri

Seja vodstva JK Odisej, ki je bila razpisana z elektronskim sporočilom "Subject: Seja vodstva JK Odisej" z dne "Sent: 31. januar 2002 11:00" (glej prilogo) je potekala v prostorih gostišča "Tavčar" na Ježici v Ljubljani, s pričetkom v četrtek, 31 januarja 2002, ob 19:00 uri zvečer.

Vabljeni na sejo:
- Davor VILIČIĆ, predsednik JKO,
- Milan GRAD, tajnik JKO,
- Darja VIRANT, blagajnik JKO,
- Mirko IVANČIČ, predsedstvo JKO,
- Andrej PLANINC, predsedstvo JKO,
- Mitja HOLYNSKI, predsednik RO JKO,
- Marcel ŠVAB, RO JKO,
- Zvone TRTNIK, RO JKO,
- Iztok TOPLIŠEK, urednik www.odisej.org in
- Štefan JEREN, pokrovitelj regate "Interflooring'02".
Prisotni: Davor VILIČIĆ, Milan GRAD, Andrej PLANINC, Mitja HOLYNSKI, Marcel ŠVAB in Iztok TOPLIŠEK.
Opravičeni: Mirko IVANČIČ.

Seja je potekala po sledečem dnevnem redu:
1. Potrditev rezervacij bark za maj in september,
2. Vplačano članstvo v klubu za leto 2002,
3. Problematika "odisej.org" spletne strani,
4. Tekoče finančno stanje kluba,
5. Nova regatna pravila JKO,
6. Včlanjevanje kluba v JZS in
7. Razno

Ad § 1
Rezervacije bark za klubski regati mesca maja in septembra, pod pogoji, ki so bili objavljeni v glasilu e-NOVICE JK Odisej, številka XIV/1, so zaključene. Nadalnje rezervacije so možne, vendar tajništvo kluba ni zavezano zagotavljati pogoje najema, kot so opisani v omenjenem glasilu.
Člani kluba so rezervirali:

maj sept
15 11 jadrnic E31S pri Adriatic charter
7 8 jadrnic E31 pri Asta Charter
1 - jadrnico Y999 pri Adriatic charter
1 - jadrnico SAS39 pri Adriatic charte
1 - jadrnico Y36 pri Adriatic charter

... to je skupaj 25 bark za maj in 19 bark za september.
Vse rezervirane barke so opremljene s spinakerji.

Ad § 2
V tajništvo kluba so oddali vplačila članarin v gotovini 22 članov, podatki o vplačanih članarinah na žiro račun bodo na voljo v zapisniku naslednje seje vodstva kluba, oziroma v naslednji številki glasila.

Ad § 3
Vsebina spletnih strani na naslovu www.odisej.org se odklopi, namesto le te, na spletni naslov postavimo arhiv glasil kluba z začetnim izborom, ki vsebuje posamezne številke glasila e-NOVICE in točke prispevkov posameznih številk. Oblikovanje spletnih strani ostane nespremenjeno.
V letošnjem letu poskusimo izdelati "elektronski" register članov kluba, ki bo dostopen preko spleta, z možnostjo vpogleda, obnavljanja in dodajanja podatkov. Izvedba dostopa do "elektronskega" registra članov mora biti v skladu z določili topogledne veljave zakonodaje.

Ad § 4
V tajništvo kluba so člani oddali predplačila za najem bark v gotovini, v približnem znesku =1.800.000,00 (milijonosemstotisoč 00/100) SIT, in približno =150.000,00 (stopedesettisoč 00/100) SIT za članarine, podatki o vplačilih na žiro račun bodo na voljo v zapisniku naslednje seje vodstva kluba, oziroma v naslednji številki glasila.

Ad § 5
Nova regatna pravila JK Odisej bodo pripravljena v duhu "pred in po regati se družimo, med regato športno tekmujemo". Zajeli bomo "dobre" vidike dosedanjih "zapovedi" JK Odisej, kakor tudi "dobre" vidike prakse drugih jadralnih klubov, kjer so uvrstitve posameznih tekmovalcev na klubskih regatah manj "oporečne".
Za osnovo osnutka novih pravil bo regatni odbor privzel nova regatna pravila Jadralne zveze Slovenije.

Ad § 6
Marcel ŠVAB bo zadevo ponovno izpostavil pri vodstvu JZS. Poskušali bomo doseči obojestransko "sprejemljiv" kompromis, z vključevanjem nekaterih pogajalskih izhodišč, ki med dosedanjimi pogajanji niso bila uporabljena.

Ad § 7
A). Za klubski regati bomo vzpostavili "borzo" posadk. Povpraševanje skiperjev, ki iščejo posadke, se "izravna" s povpraševanjem članov posadk, ki so brez skiperjev. Koordinator "borze" je tajništvo kluba.
B). Fotografije iz majske regate "Interflooring'02" bodo vključene v klubski koledar "JK Odisej 2003", ki bo na voljo sredi meseca septembra 2002. Organizacijo projekta vodi tajništvo kluba. Vsi udeleženci regate so vabljeni k tekmovanju za uvrstitev fotografij v klubski koledar.
Vodstvo kluba bo pripravilo in izpeljalo primerno nagradno tekmovanje na eni izmed načrtovanih družabnih prireditev, v času po pomladanski regati, oziroma najpozneje na jesenski klubski regati. V kratkem bomo objavili "tehnične" in "umetniške" kriterije za uvrstitev fotografij v izbor za koledar.
C). Bojanu UČAKARJU (v odsotnosti iz seje) zaupamo izpeljavo reklamacij za dobavljene jadralne kombinezone nezadovoljive kakovosti.
D). Sredi meseca Aprila, na petkov večer vodstvo kluba organizira veliki tradicionalni gala ples JK Odisej. Podrobnosti bodo objavljene v kratkem.
E). Letošnji izlet v gore bo na "Zazidsko goro" na primorskem, Termin in druge podrobnosti bomo objavili v kratkem.
F). Čolnarjenje in piknik na Krki bo prvi ali drugi konec tedna v mesecu juniju.
G). Članske izkaznice za nove člane pripravimo do vključno meseca marca.
H). Na klubskih regatah "nečlani" kluba plačajo startnino cca =5.000,00 (pettisoč 00/100) SIT.
I). Od jubileju poslovnega sodelovanja JK Odisej z Adriatic charter (in/ali drugimi podjetji/posamezniki), pripravimo primeren "zaznamek".

Zapisal Davor VILIČIĆ, l.r.
Overil Milan GRAD, l.r.
Overil Mitja HOLYNSKI, l.r.
Zapisniki sej in sestankov