Jadralni klub Odisej ZAPISNIKI
Zapisnik 10. redne seje Izvršnega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v sredo, 15.06.2005, od 19:00 – 21:30 ure, v prostorih Gostilne Livada, Hladnikova cesta 15, Ljubljana.

Prisotni:       Ivan Bizjak, Andrej Planinc, Branka Vnuk, Matjaž Zaletel (IO);
                   Aleksander Valenčič (RO);
                   Jožef Miklavčič, Adrijano Švab.

Opravičili:    Mirko Ivančič, Boris Smirnov, Igor Smirnov, Srečko Škrlec.

Dnevni red:   

  1. Majska 11. spomladanska regata od 14.-18.05.2005,
  2. Skupščina JZS,
  3. Zdravniško poročilo,
  4. Razno.

 

Ad 1    Majska 11. spomladanska regata od 14. - 18.05.2005

Branka Vnuk je podala predhodno finančno poročilo o regati. Glede na to, da bodo še prišla nakazila za privez na Silbi, bo finančni rezultat predvidoma rahlo pozitiven, v okviru predvidenih in odobrenih sredstev. Pobrati in nakazati je še potrebno denar za privez na Istu, kar je v teku. Valenčič je poročal, da je regata oz. navtični rally v tekmovalnem smislu zelo uspel, ravno tako pa tudi izven jadralne aktivnosti (poznavanje vozlov, navtični kviz, nočni transfer), pa tudi udeleženci so bili zelo zadovoljni z novim pristopom. Zaletel je poročal o organizacijskih zadevah. Spoznavni večer v Ankori je bil dober (kot običajno), nas je pa zelo neugodno presenetila marina Tankerkomerc, ki je zaračunala za prenočitev udeležencem regate od 300.- do 500.- HRK. V bodoče se moramo dogovoriti za ugodnejši aranžman, ali pa prestaviti spoznavni večer na drugo lokacijo. Na Molatu nam je hotel nek pobiralec priveznine za prazen nič (brez priključkov na vodo in elektriko, na komunalnem pomolu, kjer smo bili vezani eden drugemu na bok) zaračunati po 85.- HRK, tako da smo se vsi takoj odpravili na nočni transfer v ACI marino Šimuni, kjer smo bili odlično sprejeti in postreženi za 110.- HRK. Na Silbi smo bili zelo prijetno presenečeni nad izborom tradicionalnih domačih jedi in sladic, nad postrežbo in odnosom do nas, tudi privezi so bili v redu, s priključki za vodo in elektriko, a brez sanitarij. Najslabše je bilo na Istu: premalo privezov, vezali smo se eden drugemu na bok, vsi nismo imeli priključkov – zaračunali pa so vsem enako, banket pa je bil polomija, kljub predhodnemu (ustnemu, nimajo faksa niti e-pošte) zagotovilu, da lahko postrežejo do 150 ljudi. Lastnik ni imel ustreznega prostora, kamor bi lahko posedel 150 ljudi v pokritem prostoru, niti ni imel ustrezno številčne ekipe za pripravo hrane in postrežbo, tako da se je večerja raztegnila čez vse meje, dež je padal po mizah, itd. Še dobro, da je naš tradicionalni glasbenik Dario s pevko Ivano profesionalno držal vzdušje na nivoju. Očitno je, da se bomo morali držati stalnih in preverjenih končnih destinacij (Kukljica, Hramina, Biograd, Frapa Rogoznica, Tribunj), kjer je možno postreči 150 ljudem in več, če računamo na povečano udeležbo v bodoče. Zato predlaga, da IO in RO preverita možnost, da se regata / rally podaljša za 1 plov / 1 dan, saj tekmovalci radi jadramo, spomladi so samo tedenski najemi, tako da bomo lahko napravili ruto regate malo širše in se ne bomo vrteli v bližnji okolici Zadra (Ugljan, Pašman). Predlaga tudi, da se odslej ob prijavi pobira tudi plačilo stroškov za privez, saj bo le na ta način možno zagotoviti neproblematično izpeljavo regate. Predlaga tudi, da se ponovno vpeljejo nagrade tudi za uspehe v jadralnem delu navtičnega rallyja (regate).

SKLEP 10.01.:
1. IO je sprejel na znanje poročila o regati in predhodno finančno poročilo.
2. IO zadolži RO, da pregleda podane predloge za bodoče regate in o tem poroča IO.


Ad 2    Skupščina JZS 17.06.2005

Valenčič je poročal o skupščini JZS, ki se je je udeležil kot delegat JKO ter o nasprotjih med dvema poloma primorskih klubov. Zaletel je poročal o razgovoru z Milanom Gradom, ki se tudi redno udeležuje tekmovanj na obali, ter Danilom Novakovičem, ki se je zanimal za stališče kluba. Obvestil je IO, da je poslal kandidature naših članov v organe JZS v IO, NO, SPJ in SK); da je nadaljevanje oziroma nova skupščina čez 2 dneva in je potrebno zaradi pomembne tematike (volitve organov JZS) določiti 2 delegata, ki nas bosta na skupščini zastopala.

SKLEP 10.02.:
IO določa Marcela Švaba in Matjaža Zaletla za delegata JKO na skupščini JZS.
 

Ad 3    Zdravniško poročilo

Klubski doktor Adrijano Švab je poročal o številu poškodb in bolezni, ki jih je bilo potrebno sanirati oziroma pozdraviti med regatami v organizaciji JKO, od predpisovanja zdravil do ravnanja izpahnjenih sklepov in izvedbe manjših kirurških posegov. Večina zdravil v klubskem zdravniškem kompletu je porabljena oziroma jim je potekel rok trajanja, zato je nujno potrebno obnoviti zaloge zdravniškega kompleta. Predvideni stroški za predlagan obseg zdravil in sanitetnega materiala so ocenjeni na ca 150.000.-SIT. Miklavčiča je zanimalo, ali je potrebno imeti v kompletu tako pestro paleto zdravil in materiala. Zaletel je predlagal, da Adrijano pogleda tudi v Uradni list, kjer sta v uredbi predpisana obseg in količina zdravil in materiala za komplet prve pomoči na plovilu in naj se mogoče še kaj doda na seznam, saj je pri številu 200 tekmovalcev in organizatorjev veliko večja verjetnost, da se bo pokazala potreba po zdravniških intervencijah in zdravilih / materialu.

SKLEP 10.03.:       
Adrijano Švab naj dopolni klubski zdravniški komplet s čim bolj svežimi zdravili, da bo rok trajanja čim daljši – stroške nabave pokrije klub.
 

Ad 4    Razno

1.      Ekipa JKO skiperja Aleksandra Valenčiča se je kot zmagovalna ekipa šestih regat Pokala Slovenije v razredu J-24 za leto 2005 uvrstila na Državno prvenstvo Slovenije v razredu J-24. Ker krajše priprave na državno prvenstvo, bivanje na obali in najem jadrnice za DP presegajo zmožnosti ekipe Aleksandra Valenčiča, prosi za pomoč s strani matičnega kluba v višini najemnine jadrnice J-24 s posebnim popustom (ca 60.000.-SIT). Jadrnica / ekipa bo nastopila kot ekipa JKO in izpostavila obeležja našega kluba. Glede na to, da se je ekipa morala izkazati skozi celoletno tekmovalno sezono z dobrim jadranjem in resnostjo, da se je kvalificirala za DP Slovenije, ter da je za celoletno tekmovanje porabila veliko prostega časa in finančnih sredstev, predlaga Planinc, da se prošnji ugodi.

SKLEP 10.04.:       
IO odobri ekipi JKO (skiper Aleksander Valenčič) plačilo najema jadrnice J-24 s posebnim popustom v ocenjenem znesku. Cleanport naj izstavi račun za najem JKO.

2.      Zaletel je obvestil, da obstaja možnost nabave novih jadralnih Regatnih pravil 2005 – 2008 pri JZS z velikim popustom (namesto ca 5.000.-SIT s popustom 2.500.-SIT), če jih naroči član JZS (klub). Predlaga, da bi klub za svoje potrebe naročil nekaj izvodov (za člane RO in organizatorje regat), drugim zainteresiranim članom pa bi omogočil nabavo s popustom.

SKLEP 10.05.:       
Zaletel pri sekretarju JZS Galetu preveri ceno Regatnih pravil 2005 – 2008 s popustom in objavi razpis za članstvo za naročilo pravil.

3.      Dodatni popusti pri najemu jadrnic
Planinc je obvestil, da se nekateri člani zanimajo, kako se obračunavajo dodatni in posebni popusti pri najemu jadrnic. Zaletel je pojasnil, da včasih dobimo jadrnico po posebej ugodnem aranžmanu; razlog čarterista za dodatni popust je lahko različen: first minute, last minute, promocijski (da se Elanke dobro uvrščajo na regati, nov model jadrnice za testiranje) oz. glede na dosedanje dobre izkušnje (odpis doplačila za sodelovanje v regati, manjša kavcija), večje število prostih jadrnic v zgodnjem ali poznem terminu, količinski rabat (npr. šolska jadranja oziroma najem več jadrnic naenkrat – flotilla-sailing), itd. Doslej JKO ni vzel nobene provizije za to, da smo za člane priskrbeli ugodne pogoje najema ali dodatne popuste in smo vse popuste prenesli na člana. Obstaja možnost, da dodatno provizijo (bonus oz. količinski rabat) prejme klub, če se v letu dni realizira več od predhodno dogovorjenega števila najemov, česar pa v lanskem letu nismo presegli.

SKLEP 10.06.:       
IO potrjuje dosedanje stališče kluba, da se vsi dodatni popusti, ki jih odobri čarterist, priznajo našemu članu - najemniku s poravnanimi klubskimi obveznostmi pred najemom jadrnice.

 

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov