Jadralni klub Odisej ZAPISNIKI
Zapisnik 6. razširjene seje Izvršnega, Regatnega in Nadzornega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v sredo, 13.04.2005, od 19:00 – 22:30 ure, v prostorih Gostilne Livada, Hladnikova cesta 15, Ljubljana.

Prisotni:       Mirko Ivančič, Branka Vnuk, Matjaž Zaletel (IO);
                   Igor Smirnov, Srečko Škrlec (RO);
                   Jožef Miklavčič, Bojan Učakar (NO);
                   Marcel Švab.

Opravičili:    Ivan Bizjak, Andrej Planinc, Aleksander Valenčič, Boris Smirnov.

Dnevni red:   

  1. Pomoč Srečku Čopiju,
  2. Majska 11. sponzorska regata in Odisejev navtični rally od 14.-18.05.2005,
  3. Tekoče zadeve,
  4. Razno.

 

Ad 1    Pomoč Srečku Čopiju

Zaletel poročal o akciji, ki so jo začeli ožji prijatelji in sojadralci našega člana Srečka Čopija, ki je zbolel za hudo boleznijo, Zdravstvena zavarovalnica in Onkološki inštitut pa nočeta priznati stroškov zdravljenja z učinkovitimi zdravili, ki jih je zahtevala njegova zdravnica, tako da je nedolžen obsojen na samoplačništvo. Sam Srečko Čopi, njegovi sodelavci v službi in njihov sindikat ter njegovi prijatelji že zbirajo finančna sredstva in so se že precej finančno izčrpali, zato je potrebna širša pomoč. Akcijo vodita tudi naša člana Milan Grad in Bojan Smole. Akcijo je podprl tudi Rdeči križ Slovenije, ki je pri NLB za Srečka Čopija odprl poseben račun, na katerega se bodo zbirala namenska sredstva za njegovo zdravljenje, omogočena bo tudi kontrola nad namensko porabo denarja. Številka TRR pri NLB: 02010-0010814496 pod sklicno številko 00900. RK Slovenije bo vsakemu darovalcu izstavil potrdilo, s katerim bo lahko uveljavljal davčno olajšavo. Grad in Zaletel sta tudi pripravila prošnjo za pomoč Srečku, ki naj bi bila objavljena na klubski spletni strani in poslana vsem članom, kasneje pa tudi izven kluba. 

SKLEP 06.01.:

1. JK Odisej soglasno odobri prvo pomoč Srečku Čopiju za njegovo zdravljenje v višini 200.000.- SIT.

2. Branka Vnuk takoj izvrši nakazilo na posebni račun pri Rdečem križu Slovenije.

3. JK Odisej Srečka Čopija oprosti plačevanja klubske članarine za čas trajanja zdravljenja.

4. JK Odisej bo Srečku Čopiju omogočil udeležbo na vseh klubskih aktivnostih brezplačno s tem, da bo ga oprostil plačila startnine in drugih prispevkov klubu, povezanih z dogodkom.

5. JK Odisej poziva svoje člane, da tudi individualno po svojih zmožnostih pomagajo Srečku Čopiju.

6. Toplišek objavi na klubski spletni strani poziv članstvu za pomoč.

7. Zaletel pomaga Gradu in Smoletu pri razširitvi akcije.

 

Ad 2    Majska 11. sponzorska regata in Odisejev navtični rally od 14. - 18.05.2005

Zaletel poroča o organizaciji rallyja in regate. Prijavljenih je že 22 jadrnic, pa še nismo razpisa poslali prijateljskim klubom. Na Silbi nikjer ni možno v pokritem prostoru posesti več kot 70 ljudi, kar je za našo regato premalo, še posebno za banket s podelitvijo priznanj, kar traja dalj časa. Škrlec je poročal o dejavnosti RO. Za skupno uvrstitev v rallyju bo štelo jadranje ca 75% in uvrstitve v aktivnostih ca 25% (nočni transfer, turnir v Moro Giapponese, test iz navtike, itd.). Zaradi prostorskih problemov v lokalih in zaradi higienskih pogojev predlaga, da se plovi spremenijo tako, da se nočni transfer konča v ACI marini Šimuni, ki je zelo zaščitena pred vetrom in ima vse udobje, da se bodo lahko udeleženci uredili. Cilj 2. plova bo potem na Silbi, konec regate pa na Istu, pred Istom pa bo na nam že poznanem regatnem polju okrog »palčk« in otočkov možen ogled tekmovanja »match-race« najbolje uvrščenih tekmovalcev v grupah, ki pa je posebna tekma. Govoril je z gospodom Penjalovim, ki bo spet vrhovni sodnik, vendar potrebuje še dva sodnika pripravnika z naše strani za prijavo na HJS. Zaletel je govoril s sekretarjem JZS Galetom glede sodnikov in organiziranja sodniških tečajev, še posebej za regatno-potovalne jadrnice (glej tudi naslednje točke D.R.). Zaradi odsotnosti Igorja Smirnova, ki bo na NT-konferenci (ki je bila prestavljena za 1 teden, mi pa smo lani ravno zaradi NT-konference prestavili regato za 1 teden, da bi bilo več članov na naši regati), je ADD za letos odpovedal sponzorstvo, tako da predlaga, naj klub apelira na člane, da prevzamejo sponzorstvo letošnje regate, kar sploh ni preveč drago.

SKLEP 06.02.:

1. IO JKO odobri spremembo načrta spomladanske regate.

2. IO JKO poziva člane, da prevzamejo sponzorstvo spomladanske regate.

3. Diplome prejmejo vsi udeleženci v 11. sponzorskem rallyju. Veliki set pokalov in Kalimerčke (analogija s polžki) se podeli za skupne uvrstitve v rallyju, ki največ šteje. Za skupno uvrstitev v igrah, za jadralno uvrstitev v grupah in generalni uvrstitvi s handicapom se podelijo manjše nagrade in polžki. Nabavi se ustrezno število šampanjcev, pršut, 10-litrska plastenka rdečega vina in hlebec sira, ter evtl. Posebne nagrade za uvrstitve v posamezni igri. Zaletel kontaktira Borisa Smirnova in Učakarja za izdelavo priznanj, medalj in pokalov.

4. Škrlec prijavi Penjalovu kot naša sodnika – pripravnika sebe in Valenčiča (RO).

 

Ad 3    Tekoče zadeve

Izobraževanje za jadralne sodnike in merilce ORC / IMS

Zaletel je govoril s sekretarjem JZS Galetom glede tečaja za jadralske sodnike in merilce ORC / IMS. Na JZS pripravljajo izvedbo premerjanja vseh jadrnic pod vodstvom hrvaškega mednarodnega sodnika Zorana Grubiše v kopru, Izoli in Portorožu. Vabljeni so vsi interesenti, ki se želijo usposobiti za jadralske sodnike in merilce. Akcija je predvidena za soboto, 30.04.2005.

SKLEP 06.03.:

1. IO JKO poziva člane, da se prijavijo sekretarju kot kandidati za jadralnega sodnika in merilca. Osnovni pogoji so opravljeni navtični izpiti, da je skipper, udeležba na sodniških seminarjih in delavnicah, pripravljenost prevzeti sojenja v klubu in JZS po opravljenem izpitu.

2. JKO bo prijavil klubske sodnike za izvedbo meritev 30.04.2005 v slovenskem Primorju

SKLEP 06.04.:

IO sprejme novega člana s člansko številko 316.

SKLEP 06.05.:

IO JKO sprejema na znanje in soglaša s terminom naslednje regate J-24, ki ga je potrdil Cleanport. Naslednja 3. regata J-24 JK Odisej 2006 bo v soboto, 18.03.2006 v Izoli.

 

Ad 4    Razno

SKLEP 06.06.:

Zaletel dostavi Branki Vnuk članske predloge za spremembo klubske zastavice, da jih bo posredovala oblikovalki v pregled, po izdelavi potrjenega designa pa kontaktira z izdelovalcem zastavice gospodom Tomom Kopačem.

 

Naslednja 7. seja IO JKO bo v sredo, 20.04.2005 ob 19:00 uri v Gostilni Livada, Hladnikova cesta 15, Ljubljana.

 

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov