Jadralni klub Odisej ZAPISNIKI
Zapisnik 2. razširjene redne seje Izvršnega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v četrtek, 09.12.2004, od 19:00 – 22:30 ure, v prostorih športnega centra Konex, Cesta na Bedo 109, Ljubljana.

Prisotni:       Ivan Bizjak, Andrej Planinc, Branka Kecman Vnuk, Matjaž Zaletel (IO);
                   Igor Smirnov, Srečko Škrlec, Aleksander Valenčič (RO);
                   Jože Miklavčič, Boris Smirnov (NO);
                   Zlatko Matič, Aleksandra Rankovič (DO).

Opravičili:    Mirko Ivančič; Bojan Učakar; Gordan Ružič.

Dnevni red:

  1. Konstiruiranje novega IO JK Odisej in predaja poslov,
  2. Pregled razpisanih regat v letu 2005 in način izvedbe,
  3. Tekoče zadeve,
  4. Razno.

 

Ad 1    Konstituiranje novega IO JK Odisej

Predsednik Planinc je pozdravil vse prisotne na razširjeni seji IO JKO, kateri prisostvujejo člani novoizvoljenega Regatnega odbora kluba, Nadzornega odbora in Disciplinskega odbora. Predložil je originala zapisnikov poročil Disciplinskega in Nadzornega odbora za leto 2004. Glede na pozitivno poročilo NO predlaga, da IO ugotovi, da so stari organi JK Odisej dobili razrešnico in da se lahko izvede predaja poslov.

SKLEP 02.01.:       
Predsednik kluba Andrej Planinc je ugotovil, da so bili na Občnem zboru JK Odisej veljavno izvoljeni novi organi kluba. V IO JKO so bili izvoljeni predsednik Andrej Planinc, sekretar Matjaž Zaletel, blagajničarka Branka Vnuk Kecman, člana IO Ivan Bizjak in Mirko Ivančič; v RO JKO predsednik Srečko Škrlec, člana RO Igor Smirnov in Aleksander Valenčič; v NO JKO predsednik Boris Smirnov, člana Jože Miklavčič in Bojan Učakar; v DO JKO: predsednica Aleksandra Rankovič, člana Zlatko Matič in Gordan Ružič. Od 5 članov IO so prisotni 4, torej IO lahko veljavno zaseda. Od 3 članov RO so prisotni vsi trije, torej tudi RO JKO lahko veljavno zaseda.

SKLEP 02.02.:
Urediti je potrebno nove podpisnike: Planinc, Vnuk Kecman, Zaletel, Ivančič.

 

Ad 2    Pregled razpisanih regat v letu 2005 in način izvedbe  

Zaletel poroča, da smo v tekmovalna koledarja Slovenske in Hrvaške jadralne zveze prijavili 11. spomladansko sponzorsko regato,  14. jesensko regato za prehodni pokal JKO in 3. nagradno regato za vodstva JZS in klubov. Dogovoriti se je še  potrebno za 2. tekmovalno regato z 9 regatnimi jadrnicami J-24 v soboto ali nedeljo v mesecu marcu v Izoli / Kopru. Vsaka barka ima 5 člane posadke, torej je prostora za prvih 45 prijavljenih.

SKLEP 02.03.:
1. Zaletel uredi sestanek z Elan-Yachting, katerega se udeležita s Planincem, da se dogovorimo o pogojih najema za letošnje leto.
2. Zaletel pridobi od AC ponudbo za najeme v letu 2005.
3. Zaletel pozove člane za podaljšanje / izdajo Tekmovalnih izkaznic JZS (JZS v letošnjem letu zahteva, da imajo na regatah vsi člani posadke TI JZS, pa tudi hrvaške regate). O izdaji TI JZS odloča RO.
4. Zaletel pripravi razpis za najem bark za majsko in septembrsko regato, da se lahko še izkoristi bonus Early booking do 31.01.2005 (potem, ko bodo znani pogoji najema).

SKLEP 02.04.:
1. Zaletel pridobi od Cleanporta ponudbo za organizacijo regate in razpoložljive termine.
2. Zaletel uskladi termin z Mirom Kapljem (transadriatic off-shore flotilla sailing) in RO.
3. Na spletni strani kluba naj se objavi razpis regate J-24 za skipperje in člane posadke. Naj se objavi, da barke nimajo niti motorja, niti vesel. Prijavijo se naj skipperji in 3 člani posadke, četrtega člana pa ob zanimanju članov JK Odisej za regato izberejo.
4. Prijave za skipperja z ekipo ali prostega člana posadke sprejema sekretar Zaletel, plačila udeležbe blagajničarka Vnuk, vrstni red prijav se šteje po vrstnem redu plačil. Skipper mora biti član JK Odisej s poravnanimi obveznostmi. Prijave se zaključijo z 15.02.2005 (plačila do 20.02.2004), nakar se višek jadrnic odpove.
5. Stroške organizacije regate pokrije JKO, vsak udeleženec pa plača svoj delež stroška najema barke, ki znaša 1/5 - 1/4 najema od 23.000 SIT, to je 4.600 - 5.750 SIT (odvisno od števila članov posadke); organizacija regate in postavitev plovov ter sojenje znaša po ponudbi 60.000 SIT.

SKLEP 02.05.:
Za jesensko regato naj se takoj pridobijo končne ponudbe zainteresiranih čarteristov. Zaletel naj pridobi ponudbe za dodatno potrebne barke, saj ima Elan-Yachting samo 12 E333. Naj se zagotovi, da bodo na jesenski regati enakovredne jadrnice v monotipu, jadra se samo v monotipu. Zaletel pri čarteristih zagotovi, da bodo za regato izdali samo običajne čarterske barke, brez posebnih dodatkov.

 

Ad 3    Tekoče zadeve

SKLEP 02.06.:
Zaletel na spletni strani pozove članstvo za plačilo članarine. Članarina ob plačilu zneska do 28.02.2005 znaša 10.000 SIT, pozneje 12.000 SIT, verifikacijska taksa Jadralni zvezi Slovenije za pridobitev Tekmovalne izkaznice JZS 2.000 SIT; vpisnina za nove člane znaša 8.000 SIT.

SKLEP 02.07.:
Zaletel na spletni strani pozove članstvo za prijavo za Tekmovalne izkaznice JZS.

 

Ad 4    Razno  

IO se je seznanil s pobudo Mirana Taborskega, ki je predlagal, da se spremeni klubska zastava, ki je neprepoznavna. Sam je jadral po Polineziji, kjer je običaj, da pomorci v nekaterih znamenitih navtičnih klubih izobesijo na stene svoje klubske zastavice. Njegova obrazložitev:

Imam predlog za naslednji občni zbor in sicer zamenjava klubske zastave. Saj zastava je čisto lepa, ima pa po moje eno zelo veliko napako. Je neprepoznavna razen za člane kluba, ki jo poznajo. Predvidevam, da vsi člani na naših jadranjih dvignemo klubsko zastavo, torej se člani kluba lahko najdemo, to je pa tudi vse. Za vse ostale je neprepoznavna.

Ničesar pa ta zastava ne pomeni v smislu promocije kluba in konec koncev Slovenije navzven. Na to idejo o zamenjavi sem prišel pred par leti, ko sem jadral s Čigro po Polineziji. Logično je na Hrvaški čigri vihrala tudi zastava Odiseja (slike o tem sem dal M. Učakarju). Klubsko zastavo sem pustil v Y.C. Bora Bora, kjer je navada, da jadralci pustijo na steni klubske zastavice ali zastavice jadrnic kot nekakšno sled, da so bili tam. Zato sem obesil tudi jaz zastavico JK Odisej (sedaj je nimam več). Moram priznati, da visi v zelo eminentni družbi z nekaterimi svetovno znanimi jadrnicami (njihovimi zastavicami) nekje med ploščico Horna 2000 in Čigrino zastavo. V tem Y.C.Bora Bora se ustavijo skoraj vsi popotniki okoli sveta, ki plujejo mimo, je zelo znan in si med drugim ogledajo kdo vse in iz kje je bil v tem raju.

A glej ga zlomka. Če bi obesil našo zastavico tako kot je, ne bi nihče vedel, da je nekdo od nekega kluba Odisej iz neke Slovenije (ne Slovakije) bil tam. Zato sem s flomastrom nanjo napisal YC Odisej, Slovenia. Seveda bo napis z leti zbledel.

Čedalje več naših članov jadra po tujih morjih (ne samo hrvaškem) in naj bi bila klubska zastavica nek razpoznavni znak kluba in države odkoder prihajamo, da se mogoče tudi na ta način najdemo Slovenci v "mrzli" tujini, saj večinoma jemljemo čarterje v tujini in plujemo pod tujo zastavo.

Predlagam, da spremenimo klubsko zastavo in sicer, da naj bo na zastavici naš klubski znak (jadro) in napis JK ali (YC -mednarodno) Odisej, Slovenija.

SKLEP 02.08.:
IO sprejema pobudo Taborskega in poziva tudi druge člane, da se izjasnijo glede njegove pobude. Vaša mnenja pošljite na elektronski poštni predal kluba.

SKLEP 02.09.:
Zaletel naj na komisiji za spremembo in dopolnitev klubskih aktov posreduje predlog blagajničarke, da se v Pravila kluba vnese alinea, da: »klub od članov zbira sredstva za račun in v imenu članov in za njihov račun in v njihovem imenu izvršuje plačila«. Tu gre predvsem za zbiranje denarja in njegov prenos čarteristom za najem bark, kar bo omogočeno z vnosom gornjega v Pravila.

 

Naslednja 3. seja IO JKO bo v sredo, 19.01.2005 ob 19:00 uri v Gostilni Livada, Hladnikova cesta 15, Ljubljana.

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov