IZLET

Pohod na Snežnik

Sobota, 22. oktober 2011

Pozdravljeni jadralci – hribovci. Še zadnji termin, ki smo ga določili v letošnjem planu za hribe, se nam približuje.

Vabimo vas, da obiščemo dve do tri posebnosti Notranjskega Krasa. Planoto Snežnik, kamor se bomo povzpeli, v park Škocjanske jame spustili in v Betanji kraških dobrot naužili.

Spodaj opisanega dogodka se bomo udeležili na lastno željo, v lastni režiji in na lastno odgovornost. Da boste primerno pripravljeni, upoštevajte navodila in nasvete.

Kdor želi, naj pride ob znanih pogojih v soboto 22. oktobra 2011. Odhod bo točno ob 7.30 iz zbornega mesta, ki je predvideno pri Dolgem mostu v Ljubljani.

Prevoz bo v lastni režiji in dogovoru med seboj. Peljali se bomo mimo Postojne, skozi Pivko, čez Knežak in v Ilirski Bistrici zavili proti turističnemu centru na Sviščakih (1242m). S Sviščakov bomo sledili markacijam po cesti, ki se konča na gozdni meji pod vršnim delom Snežnika. S konca ceste se pot vrne poševno desno na sedlo med obema vrhovoma. Z njega bomo v nekaj minutah pri koči na glavnem vrhu našega pohoda na Snežnik (1797m).

Višinska razlika: 550 metrov
Zahtevnost: Lahka in označena pot
Čas hoje: Sviščaki - konec gozdne ceste: 1 ura, konec gozdne ceste - vrh: 30min-1 ura.

Vrnili se bomo po isti poti.

Ogled parka Škocjanske jame bomo opravili organizirano ob 15.30. Za eno urni ogled je predvidena vstopnina po spodaj navedenem ceniku.

  • Vstopnina 15,00 EUR
  • Upokojenci 11,00 EUR
  • Študenti 11,00 EUR
  • Otroci, dijaki 7,00 EUR

Po ogledu Škocijanskih jam, bo okoli 17. ure na vrsti kulinarika. Blizu se nahaja gručasto kraško naselje Betanja, kjer v vasi stoji Turistična kmetija Pr´Betanci.

Ker bo potrebno rezervirati prostor, mi prosim do petka 21. oktobra 2011, do 14 ure sporočite svojo morebitno udeležbo na gsm št. 041 652 648 ali na e- naslov [email protected].

Lado Brence