IZLET

Izlet na Slavnik

Sobota, 2. april 2011

Po sprejetem planu JKO, bi naslednje srečanje pohodnikov moralo biti v soboto 26.3.2011. Zaradi drugih obveznosti vodje izleta se izlet premakne na soboto 2. aprila 2011.

  1. Predviden je vzpon na območje naravnega spomenika Slavnik
  2. in ob povratku ogled gradu Socerb. Zbiratelji žigov Slovenske planinske poti, jih bodo na obeh lokacijah lahko pridobili.
  3. Na kosilo gremo v osmico Mahnič, Grahovo Brdo na Krasu pri Sežani, ki bo ob tem času odprta.

Ob 0800 se bomo ponovno zbirali na parkirnem prostoru v Ljubljani na Viču pri Dolgem mostu pod Odisejevo zastavo. Odhod v smeri primorske bo ob 0815.

Dostop do izhodišča:

  • Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Kozina. Cesti naprej sledimo proti Kopru do vasi Petrinje, kjer se usmerimo levo v smeri Podgorja. Cesta, ki se sprva strmo vzpne, nas kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo. Naprej se peljemo do vasi Podgorje, kjer parkiramo na velikem parkirišču v bližini športnega igrišča.
  • Podgorje (518 m), Cilj: Slavnik (1028 m), Čas hoje: 1 h 15 min, Zahtevnost: lahka označena pot, Višinska razlika po poti: 510 m.
  • Podrobnosti so opisane na www.kam.si, in izbereš Slavnik in Socerb.
  • Več o osmicah dobiš na www.osmice.info.

Zgoraj opisanega dogodka se udeležiš na lastno željo, v lastni režiji in na lastno odgovornost. S seboj prinesi aparat za slikanje.

KAJ PA PO OSMICI? Kamor koli, lahko tudi še naokoli.

Vse, ki vas zanima navedeni izlet, sporočite svojo udeležbo do srede 30. marca 2011, na e-naslov; [email protected], ali na gsm 041 652 648.