REGATA

3. mini-12 - medklubska regata na Bohinjskem jezeru

Bohinj, 21.08.2011

Prijateljski klub Loka Timing nas je tudi letos povabil, da organiziramo medklubsko regato v monotipu mini-12 na njihovem na Bohinjskem jezeru.

Loka Timing je priskrbel tri pokale za posamično uvrstitev, JK Odisej pa dva za ekipno uvrstitev, za katero štejejo uvrstitve 5 najboljših tekmovalcev iz vsakega kluba.

Tekmovalni dan se je zame začel zelo zanimivo. Že zgodaj sem se odpravil od doma, da bom prišel zadosti zgodaj in po možnosti pred regato še malo preizkusil jadrnico in regatno polje. Vreme je bilo lepo poletno sončno, na cesti pa gneča zaradi zastojev pred viaduktom Peračica, da se je kolona začela nabirati že pri odcepu za Celovec, tako da sem šel z avtoceste in po lokalni cesti peljal do Brezij, nato pa veselo proti Bohinju. Na Bledu se spomnim, še dobro, da sem se sploh spomnil, da sem pozabil doma pokala za ekipno uvrstitev. Lepo… Sploh ni bilo lepo – obrnil sem proti Ljubljani, obtežil stopalko za plin in po isti poti ponovi vajo. Telefoniram domov, da me je sin Aljaž že čakal na cesti s pokaloma (vse je potekalo kot pri F1), Milana Grada pa sem prosil, da me dirigirano izžrebajo v drugo kvalifikacijsko skupino, ki jo bom mogoče ujel. In sem jo. Za las. Le »trening« je šel po gobe. Kaj hočem, pomembno je, da ostane človek dobre volje.

Ker se je iz našega kluba prijavilo samo 7 tekmovalcev, smo se že zbali, da ne bomo zbrali dovolj udeležencev za ekipno uvrstitev. Nekaj Odisejevih uveljavljenih pomembnih adutov ni bilo na startu (Škrlec, Podobnik, Marinček, Hočevar, Kosec, Smirnov…), nekaj je bilo odpovedi zadnji hip. Imeli smo tudi močno navijaško podporo na obali, kar pa ni bilo zadosti, da bi se enakovredno upirali polni zasedbi jadralnega kluba Loka Timing. Skupaj s člani kluba Loka Timing nas je bilo prijavljenih 23 tekmovalcev.

Vsakdo je odpeljal dva plova z izžrebano jadrnico, najprej kvalifikacijskega in nato pa še finalni plov za razvrstitev od 1. – 16. mesta in tolažilni finale za razvrstitev od 17. mesta dalje. Vozili smo vnaprej pripravljene trikotnike na regatnem polju pred čolnarno »Pod Skalco«. Žal so organizatorji kasneje zmanjšali število v finalnem plovu na 14, tako da sva z Dejanom Volkom izgubila možnosti za boljšo uvrstitev posamezno in tudi ekipi nisva mogla pomagati (oba sva bila v kvalifikacijskem plovu na 8. mestu). Posamezno so zmagovalne stopničke zasedli tekmovalci kluba Loka Timing Staš Mlakar, Luka Zajc in Franc Ziherl, od naših članov pa sta bila najboljša 4. Milan Grad in 5. Marko Pleteršek, v finalni skupini sta odjadrala še Stane Hrvat in Miro Kranjc. V tolažilnem finalu pa sva z Dejanom »pometla« s konkurenco in osvojila 15. in 16. mesto. Ekipno je zmagal klub Loka Timing še bolj prepričljivo kot lani z 19 točkami (Mlakar, Luka Zajc, Ziherl, Janez Zajc, Najdič), JK Odisej na drugem mestu jih je osvojil 48 (Grad, Pleteršek, Hrvat, Kranjc, Zaletel).

Po zaključku tekmovalnega dela smo se morali obvezno okrepčati pri lokalnem ponudniku jedi z žara, kar ni bilo niti preveč slabo. Ob dobrem izboru hrane in pijače smo se še nekaj časa zadržali v prijetnem druženju in premlevanju uspešnih in neuspešnih akcij na regatnem polju… Veseli in zadovoljni, da smo preživeli spet en čudovit, topel in sončen tekmovalni dan, smo se prijetno utrujeni odpravili na svoje domove.

Posebej bi se rad zahvalil za odlično organizacijo prijateljem iz kluba Loka Timing, ter za nesebično pomoč našim članom Alenki in Milanu Gradu ter Darji Virant, ki so organizirali prehrano in finančne zadeve.

REZULTATI POSAMEZNO:
 1. Staš Mlakar, Loka Timing
 2. Luka Zajc, Loka Timing
 3. Franc Ziherl, Loka Timing
 4. Milan Grad, JK Odisej
 5. Marko Pleteršek, JK Odisej
 6. Janez Zajc, Loka Timing
 7. France Najdič, Loka Timing
 8. Frenk Pintar, Loka Timing
 9. Miran Zupančič, Loka Timing
 10. Stane Hrvat, JK Odisej
 11. Aleš Hafner, Loka Timing
 12. Anže Šinkovec, Loka Timing
 13. Boštjan Pintar, Loka Timing
 14. Bogomir Kranjc, JK Odisej
 15. Matjaž Zaletel, JK Odisej
 16. Dejan Volk, JK Odisej
 17. Matej Šmuc, Loka Timing
 18. Mark Hafner, Loka Timing
 19. Maj Mlakar, Loka Timing
 20. Gorazd Jelovšek, Loka Timing
 21. Bojan Pogačar, JK Odisej
 22. Aleš Hafner, Loka Timing
 23. Miloš Četrtič, Loka Timing
REZULTATI EKIPNO:
 1. JK LOKA TIMING, 19 točk (Mlakar, Luka Zajc, Ziherl, Janez Zajc, Najdič),
 2. JK ODISEJ, 48 točk (Grad, Pleteršek, Hrvat, Kranjc, Zaletel).

 

Zapisal: Matjaž Zaletel