JADRALSKO USPOSABLJANJE

Usposabljanje na J24

Izolski zaliv, sobota, 12. marec 2011

Za uvod v jadralsko sezono, še posebej za klubsko regato, ki bo teden dni kasneje na istih jadrnicah v istem teritoriju,  te vabim na praktično usposabljanje na J24 pred Izolo, ki bo potekalo v soboto, 12. marca 2011 (med 8:30 in 17:30 uro). Na sami jadrnici bodo štirje učenci.

Prijavo zase ali za svojo posadko oddaj do zasedbe mest na [email protected]. Dogodek vodim, prijave potrjujem in druge informacije dajem tudi na 041 270 472.

Kdor prej pride, prej uživa ugodnosti dostopa do razvoja jadralskih izkušenj.

Prispevek za usposabljanje na osebo znaša 40€ (plačana članarina) ali 50€ (neplačana članarina). Finančne prispevke zbira Darja Virant (041 298 079) po potrditvi prijave vodje do zasedbe mest. 

Cleanport d.o.o. nam omogoča uporabo šestih J24 in inštruktorja na dve posadki.

Zberemo se ob 8:30 v Hangar baru Marine Izola.

Praktično usposabljanje bo potekalo tako, da se bodo po navodilih inštruktorja udeleženci izmenjavali na jadralnih delih krmarja, upravljanje glavnega jadra, genoe in spinakerja. Po zaključku usposabljanja na vodi bo opravljena analiza usposabljanja za nadaljnji razvoj vsakega udeleženca.

Vsebinske aktivnosti:

  • Priprava posadke (uskladitev terminologije, podelitev in priprava na delovne naloge, priprave jader, vrvi, pripon in jambora, osnove tekmovalnega jadranja…)
  • Upravljanje krmila in komunikacija s posadko v stabilnih, tekmovalnih ali izrednih razmerah (spremljanje in obveščanje o vplivih okolja,…),
  • Dviganje/spuščanje in nastavitve glavnega jadra, genoe in spinakerja v,z ter bočnim vetrom,
  • Upravljanje jader za najkrajšo, najhitrejšo ali najučinkovitejšo jadralno pot,
  • Aktivnosti ob izplutju in vplutju na privez.

Vsak učeči posameznik samostojno zagotovi osnovna teoretična praktična predznanja, potrebna oblačila in obuvala ter pijačo s prehrano za čas usposabljanja.

Znanja in veščine nam višajo jadralsko samozavest ter večajo varnost vseh udeležencev.